Esdoornhof 225
8266GH Kampen
06-20468682info@samenop.nl

Geluk

“Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij dingen zien” (Tolstoj)

Oftewel geluk zit dus altijd in jezelf. Hoe heerlijk is dat?!
Maar als het dan zo simpel is waarom is het dan zo hard werken om gelukkig te zijn?

Afgelopen jaar mocht ik een tijdje met een jongen meekijken naar hoe zijn leven zich iedere keer ophoopte tot een ontplofte bende.
Toen we samen gingen kijken ontdekten we dat het net een ontplofte puzzel was waarbij de puzzelstukjes soms verdwenen leken te zijn, niet gekaderd en soms onherkenbaar. Toch was hij altijd weer in staat om de stukken terug te vinden. Hij kon zo zelf alle losse onderdelen bij elkaar brengen en er weer een geheel van te maken. Hij kon het beeld inkleuren zoals het voor hem goed voelde. Dat gaf hem meer eigenwaarde en zelfvertrouwen om zijn eigen puzzels op te kunnen lossen. Al die tijd was het al compleet, het was alleen nog niet overzichtelijk, daardoor niet inzichtelijk wat maakte dat hij zich gedroeg zoals hij deed. En gedrag wat niet onder ‘normaal’ valt vindt de omgeving helaas moeilijker te begrijpen.
Hij heeft een ontzettend warm en liefdevol nest thuis waar ze hem in alle rust en vol vertrouwen konden laten ontdekken wie hij was en hem zo laten groeien dat hij meer thuiskwam bij zichzelf.

Ben jij toe of nieuwsgierig naar jouw Thuis?
Wil je met anderen onderzoeken dan start het jaarprogramma op 21 september, er is een ouder-kind vuurloop op zaterdag 14 september en natuurlijk geef ik les bij de Magie van Kindercoaching waar de jaaropleiding in september weer van start gaat.
Wil je graag individueel dan zie ik je graag in mijn praktijk.
Van harte welkom en op een fantastisch jaar voor jou!